Nederlandse pretparken komen met coronaregels voor dagje uit!

De Nederlandse pretparken willen het liefst zo snel mogelijk weer open. Om deze reden hebben de Nederlandse attractieparken een gezamenlijk plan gepresenteerd met nieuwe richtlijnen. In dit plan zijn richtlijnen vastgesteld die moeten zorgen dat bezoekers veilig tijdens de uitbraak van corona kunnen genieten van een dagje uit. Het protocol is samengesteld door pretparken, dierentuinen en andere dagattracties.

De regels

Het plan van de attractieparken bestaat niet uit een groot pakket met regels, maar juist uit een behapbaar aantal regels. Het belangrijkste van het plan is dat deze veilig en uitvoerbaar is, daarom is er gekozen om een compact plan met zijn allen op te stellen. De regels van de attractieparken bestaan uit de volgende afspraken:

1:  Iedereen moet reserveren 

Iedereen die een pretpark, dierentuin of andere dagattractie wil bezoeken is verplicht om een reservering te maken. Zonder reservering krijg je geen toegang meer tot het park. Ook wanneer iemand al een kaartje of voucher heeft zal deze eerst een reservering moeten plaatsen.

2: Iedereen moet online betalen

Betalen aan de kassa mag niet meer, iedereen zal zijn tickets meteen online moeten afrekenen. Op deze manier voorkomen de parken dat hun medewerkers in gevaar komen, maar ook dat mensen geen reservering hebben geplaatst.

3:  Volledig klachtenvrij 

Iemand die klachten heeft zoals koorts, hoesten, niezen of andere verschijnselen heeft is niet welkom in het park. Je mag het park niet in.

4: Je mag niet meer dichtbij vrienden komen

Met vrienden in de achtbaan? Dat mag, maar niet meer naast elkaar. Mensen die een dagje uit gaan met mensen uit eenzelfde huishouden mogen natuurlijk wel naast elkaar zitten. Wanneer je niet uit eenzelfde huishouden komen dienen 1,5 meter afstand te houden. 

5: Kom met eigen vervoer

Om het aantal reisbewegingen en contacten met andere mensen te beperken willen de parken dat je met eigen vervoer naar het attractiepark komt.

Verder nemen de parken allemaal extra hygiënemaatregelen om te zorgen dat het coronavirus zich niet verder zal verspreiden. De regels zijn opgesteld door elf parken, onder deze parken bevinden zich onder meer de Efteling, Duinrell, Attractiepark Slagharen, Toverland, Walibi Holland.

Naar welk pretpark ga jij?

Bekijk het volledige aanbod aan pretparken in Nederland op Trips2do.