Tip: Reserveer een laadpaal als je gaat skiën

Niet alleen mensen met een diesel of een benzine auto gaan op skivakantie, ook steeds meer mensen pakken een elektrische versie om op wintersport te gaan. Een goede voorbereiding voor de rijders van een elektrische auto is aan te raden, anders kan het voorkomen dat je jouw auto op je vakantie niet kan opladen.

Reserveer laadpalen op vakantie

Niet alle laadpassen werken in het buitenland, het is daarom belangrijk om te kijken of jouw laadpas in het buitenland te gebruiken is. Ook waarschuwt de ANWB voor het feit dat het enorm druk zal worden op de wegen naar populaire wintersportbestemmingen, hierdoor kan het voorkomen dat er geen laadpalen meer beschikbaar zijn. Volgens de ANWB is er een grote kans dat de vraag groter is dan het aanbod. Wanneer je naar landen als België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gaat hoef je je geen zorgen te maken. In deze landen zijn voldoende laadpalen voor elektrische auto's te vinden. Toch is het verstandig om de Accu niet helemaal leeg te rijden, niet elke plek heeft namelijk evenveel laadpalen.

De accu is eerder leeg

Waar veel elektrische rijders geen rekening mee houden is de kou van de wintersportgebieden. Door de zeer lage temperaturen gaat de accu van de auto minder lang mee, je zult daardoor eerder moeten bijladen aan een laadpaal. Ook de kans dat je richting de wintersport in files terecht gaat komen is zeer groot, hierdoor zul je je minder kilometers op één accu kunnen rijden.