Wespen: een plaag op iedere camping in Europa!

Tijdens de warme zomerdagen is er bijna niet aan te ontkomen: de aanwezigheid van wespen op campings in Europa. Of je nu voor een vakantie in Spanje kiest, of in eigen land op de camping staat: wespen zullen al snel opduiken. Rond campings hebben wespen alle ruimte om aan een nest te werken. Daarbij is er op de camping veel zoetigheid te vinden, die de wespen aantrekt. In dit artikel zetten we een aantal handige tips voor je op een rijtje, die helpen bij het op afstand houden van dit ongedierte.

Om te beginnen is het ontzettend belangrijk om etenswaren af te sluiten. Zo maak je de kans kleiner, dat de wespen richting je tent of caravan trekken. Zorg er daarbij voor dat kruimels zo min mogelijk op de grond belanden.

Maak gebruik van een spray tegen wespen

Allereerst kun je ervoor kiezen om een spray tegen wespen te gebruiken. Houd er rekening mee, dat deze spray behoorlijk giftig kan zijn. Daarbij adem je de nevel van de spray al snel in, wanneer de wind verkeerd staat. Gebruik de spray daarom alleen uit de buurt van kinderen en bijvoorbeeld huisdieren.

Kies voor een speciale poeder

Vergelijkbaar met het gebruik van een chemische spray, is het gebruik van speciale poeder tegen wespen. Je kunt deze poeder rond het wespennest uitstrooien om de wespen te doden. Houd er ook hier rekening mee, dat de poeders vaak behoorlijk giftig zijn. Daarbij kunnen ook bijen gedood worden door het poeder. Het maakt dat je dit middel lang niet overal mag gebruiken.

Plaats een kruidnagel in een halve sinaasappel

Een dier- en milieuvriendelijkere oplossing, is het gebruik van een kruidnagel. Duw een aantal van deze kruidnagels in een halve sinaasappel of citroen. De combinatie van beide geuren zal de wespen op afstand houden. In plaats van kruidnagel in een halve sinaasappel, wil ook wierook helpen tegen wespen. Niet iedereen vindt het even prettig om de hele dag in de sterke geur van wierook te zitten.

Wespenvanger maken van een fles

Je kunt je eigen wespenvanger maken door een oude plastic fles te gebruiken. Snijd de hals van de fles, op het punt waar deze smaller begint te worden. Vervolgens kun je de hals omgedraaid in het resterende deel van de fles stoppen. Vul de fles met een zoete stof, zoals cola of pure sinaasappelsap. De wespen zullen in de fles vliegen, maar hier niet meer uit komen.

Meld de overlast van wespen bij de campingeigenaar

Tot slot is het raadzaam om de overlast van wespen bij de campingeigenaar te melden. Mogelijk bevindt zich in de buurt van je tent of caravan een compleet nest. De campingeigenaar zal voor professionele hulp moeten kiezen, om het nest te laten verwijderen.